tisdag 5 augusti 2014
Vegetarisk lasagne
Detta är min absoluta favorit när det kommer till vegetariska lasagner. Glöm inte att det är bra för både dig själv och din omvärld om du försöker äta lite mer veggo. Det ska vi bli bättre på här hemma.
Portioner: 6 (eller 4 hungriga)
Tid: 20 + 30 i ugn
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilifrukt
1 msk olja
1 brk krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 tsk salt
0,5 tsk socker
Nymalen svartpeppar
Blad från en kruka basilika
250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost, smakrik!
Hacka lök, vitlök och fräs tillsammans med chilin i olja.
Gör halvmånar (eller kvartar) av moroten och zuccinin och rör ner i lökfräset.
Tillsätt tomat, creme fraiche och alla kryddor utom basilika.
Låt puttra i 10 min och rör sedan ner den hackade basilikan. Smaka av.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja bygg lasagnen: sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
Grädda i 225 grader ca 30 minuter.
Servera med en god sallad!
(Receptet har jag hittat här)
Etiketter:
Huvudrätt,
pasta,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar