fredag 8 augusti 2014

Kycklinglårfilé med chimichurri

Portioner: 4
Tid: ?

800-1000 g kycklinglårfilé

Chimichurri:

1 lime, finrivet skal och saft
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 dl finhackad koriander
1 dl finhackad oregano
2 dl finhackad persilja

Till servering:
2 lime delade i halvor
Tex nypotatis

Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.

Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.

Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.

Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar