Portioner: 4
Tid: ?
800-1000 g kycklinglårfilé
Chimichurri:
1 lime, finrivet skal och saft
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 dl finhackad koriander
1 dl finhackad oregano
2 dl finhackad persilja
Till servering:
2 lime delade i halvor
Tex nypotatis
Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
Lägg kycklilnglåtfiléerna i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.
Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.
Grilla limehalvorna och servera till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar