lördag 23 augusti 2014

Chokladsemifreddo med körsbär


















Alltså denna ljuvliga dessert. Bara gör. Men obs, se till att du har tre bunkar hemma. Annars blir det problem.


Detta är Pajjens bästa efterrätt.

Tid: 30 (+3 h i frys)
Portioner: 4


100 g mörk choklad (ca 75% kakaohalt)
2 äggulor
1+1 msk strösocker
0,5 msk mörk rom/cognac/bourbon
2 äggvitor
1 dl vispgrädde
1 dl grek el turkyoghurt
1 dl ljud moscovadosocker
(Rom)inlagda körsbär

Smält chokladen i vattenbad.

Vispa upp äggulor med 1 msk socker. Vispa upp äggvitor och 1 msk socker i en annan bunke. Och i den tredje buken vispar du grädde och tillsätter sen yoghurten.

Du rör ner den smälta chokladen i den gula äggsmeten och tillsätter spriten. Sen rör du ner gräddyoghurten och sist de vita vispade äggen.

Rör ner hälften av muscovadosockret, häll upp i fyra skålar och strössla över det sista sockret.

Frys i minst tre timmar.

Servera med inlagda körbär och kanske ett glas sött vitt vin.

Njuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar