torsdag 25 september 2014
Melanzane Parmigiana
Den här rätten innehåller bara ljuvliga saker: tomatsås, aubergine och så det bästa i livet nämligen OST. Mycket ost.
Det är min absoluta favvoveggo-rätt.
Portioner: 4 stora
Tid: 40 (+40)
1 kg auberginer
100 g parmesan
400 g mozarella
Salt
Olivolja
Tomatsås:
1 msk olivolja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Ett glas rött vin
2 burkar svindyra krossade tomater
1 msk tomatpuree
Salt
Peppar
Olivolja
1 tsk socker
1 tsk cayennepeppar
1 kub grönsaksbuljong
Börja med att skära auberginen i skivor om knappt 1 cm. Lägg ut på ett fat och salta. Lägg på hushållspapper och bygg några lager. Låt den bittra saften pressas ur under 30 minuter.
Stek där efter auberginskivorna i olja.
Fortsätt sedan att göra tomatsåsen. Fräs löken i oljan och tillsätt vitlöken. Sen vinet. Puttra bort alkoholen.
Sedan öser du i resten och låter puttra 30-40 minuter.
Riv osten.
Sen varvar du tomatsås, augergin och ost ett par lager.
In i ugnen 180 grader i 40 minuter.
Servera med nån god sallad till!
Etiketter:
Gratäng,
Huvudrätt,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar