torsdag 25 september 2014

Äppelgalette



Detta är en mycket snygg efterrätt. Och god. (Men det är mest för att allt med mandelmassa är gott.)

Portioner: 6
Tid: 30 min att göra, kyl 2 h och 40 min i ugn

Pajdeg:
4 dl mjöl
0,5 dl florsocker
150 g kallt smör
1 ägg
1 krm salt

Fyllning:
200 g mandelmassa
2 aggulor
liten skvätt grädde
4 äpplen
3 msk socker
1-2 msk kanel

Nyp ihop allt i pajdegen utom ägget till en smulig del. Tillsätt ägget. Knåda. Rulla ihop till en boll, platta ut och sätt i kylen minst två timmar.

Riv mandelmassan, blanda med äggulor och om det fortfarande är torrt så slå i lite grädde så det blir till en seg kräm.

Skala äpplena och klyfta dem. Vänd dem i en blandning av socker och kanel.

In i ugnen 35-40 minuter i 225 grader.

Servera med glass eller vaniljsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar