onsdag 20 augusti 2014

Fisktacos med mangosalsa och Pico de gallo



Asså. Tro inte att detta är tacos och kanske lite trist. Detta är världens festligaste och godaste rätt!

Portioner: 4
Tid: ca 45 min

Fisken:
600 g vit fisk, gärna torsk
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 ägg
1,5 dl ströbröd
rapsolja

Mangosalsa:
1 mango
1 chili
1silverlök
en halv kruka koriander
limesaft
salt

Pico de gallo (typ tomatsalsa):
3 tomater
1 rödlök
limesaft
en halv kruka koriander
salt

Guacamole:
2 avocado
2 msk matyoghurt/cremafraiche/gräddfil
lite citron eller lime
chili
salt
1 klyfta vitlök
koriander om man vill


Skär fisken i kuber. Rör ihop salt, chili, spiskummin och mjöl. Vispa upp äggen med en gaffel. Doppa fisken först i mjölet, äggen och sist i ströbrödet. Stek i rapsolja.

Blanda ihop allt till mangosalsan, pico de gallon och guacamolen.

Servera med små tortillabröd och matyoghurt.

Njuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar