onsdag 20 augusti 2014
Fisktacos med mangosalsa och Pico de gallo
Asså. Tro inte att detta är tacos och kanske lite trist. Detta är världens festligaste och godaste rätt!
Portioner: 4
Tid: ca 45 min
Fisken:
600 g vit fisk, gärna torsk
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 ägg
1,5 dl ströbröd
rapsolja
Mangosalsa:
1 mango
1 chili
1silverlök
en halv kruka koriander
limesaft
salt
Pico de gallo (typ tomatsalsa):
3 tomater
1 rödlök
limesaft
en halv kruka koriander
salt
Guacamole:
2 avocado
2 msk matyoghurt/cremafraiche/gräddfil
lite citron eller lime
chili
salt
1 klyfta vitlök
koriander om man vill
Skär fisken i kuber. Rör ihop salt, chili, spiskummin och mjöl. Vispa upp äggen med en gaffel. Doppa fisken först i mjölet, äggen och sist i ströbrödet. Stek i rapsolja.
Blanda ihop allt till mangosalsan, pico de gallon och guacamolen.
Servera med små tortillabröd och matyoghurt.
Njuut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar