Den här efterrätten har hängt med mig i många år. Den är enkel att göra, perfekt för gäster då den förbereds i god tid, har en fräsch lätt smak och har än så länge inte gjort någon besviken (vad jag vet i alla fall).
Det enda bekymret är att du behöver tre skålar/bukar för att göra detta. Och det kan ju tyckas vara ett litet bekymmer.
Det enda bekymret är att du behöver tre skålar/bukar för att göra detta. Och det kan ju tyckas vara ett litet bekymmer.
Portioner 6
Tid 30 min + 4h i frys
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten citron
2 dl creme fraiche
Till formen: 4-5 digestivekex
Smula kexen och lägg i botten av en form (1,5 l med avtagbar botten).
Skllj äggen: gulorna i en stor skål tillsammans med socker, vaniljsocker, citronsaft och creme fraiche.
Vispa vitorna i en annan skål med ren visp till hårt skum.
Visspa grädden och rör ner den i äggulesmeten.
Visspa grädden och rör ner den i äggulesmeten.
Tillsätt vitorna försiktigt.
Häll smeten i formen med kexen.
Frys minst 4 timmar.
Garnera med vad du vill tex hallon eller kiwi.
Garnera med vad du vill tex hallon eller kiwi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar