måndag 24 mars 2014

Citronglasstårta

Den här efterrätten har hängt med mig i många år. Den är enkel att göra, perfekt för gäster då den förbereds i god tid, har en fräsch lätt smak och har än så länge inte gjort någon besviken (vad jag vet i alla fall).

Det enda bekymret är att du behöver tre skålar/bukar för att göra detta. Och det kan ju tyckas vara ett litet bekymmer. 

Portioner 6
Tid 30 min + 4h i frys

2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten citron 
2 dl creme fraiche

Till formen: 4-5 digestivekex

Smula kexen och lägg i botten av en form (1,5 l med avtagbar botten).

Skllj äggen: gulorna i en stor skål tillsammans med socker, vaniljsocker, citronsaft och creme fraiche. 

Vispa vitorna i en annan skål med ren visp till hårt skum.

Visspa grädden och rör ner den i äggulesmeten. 

Tillsätt vitorna försiktigt. 

Häll smeten i formen med kexen. 

Frys minst 4 timmar.

Garnera med vad du vill tex hallon eller kiwi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar