tisdag 10 september 2013

Paj med getost, rödbetor och honung

Den här typen av paj har man ju sett och ätit massor av gånger tänkte jag när mamma berättade om den. Men hon menade ihärdigt att ALLA som fick smaka denna paj blev som lyriska. Och ja, det var ju sant. Detta är utan tvivel den bästa paj i kategorin chévre/rödbeta som jag ätit!



Portioner: 4
Tid: 1 timme

Pajdeg:
3 del vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
3 medelstora kokta rödbetor
100 g riven ost
2 msk hackad färsk timjan
3 ägg
2 vitlöksklyftor
2 del creme fraiche
1 dl mjölk
Salt, peppar
100 g chévre

Garnering:
1 polkarödbeta i tunna skivor
40 g chévre
Svarta oliver
Flytande honung
Färsk timjan

Koka rödbetorna om du inte gjort det.

Hacka samman mjöl och smör och tillsätt sedan vatten. Knåda till en deg och tryck ut i en form,  24 cm i diameter. Ställ in i kylen 20 minuter.

Under tiden skala och riv rödbetorna.

Förgrädda pajen i 225 grader i 10 min.

Lägg den "vanliga" osten och timjan i pajskalet och därefter de rivna betorna.

Visspa samman ägg, creme fraiche, mjölk, pressad vitlök och salt & peppar. Häll i pajformen.

Lägg över smulad chévre och grädda 30 min i 225 grader.

Garnera pajen med polkabeta, chévre, oliver, honung och timjan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar