Det här receptet blev jag rekommenderad av min fd kanalrådschef Tomas. Han sa att det var en sån där måste-göras-rätt, så det var ju bara att lyda.
Det är är så ruskigt gott! Man behöver inget ris till, bara kött och sallad - och så bubbel sålart!
Revbensspjäll med chili:
Portioner: 3
Tid: 1 timme
750 g revben (från fläsk)
4 tsk jordnötsolja
3 tsk finhackad vitlök
4 msk torr scherry
4 tsk chilibönpasta eller sambal oelek
5 dl vatten
0,5 dl hoisinsås
1 msk strösocker
4 tsk kinesisk mörk soya (obs, japansk går INTE lika bra)
Lägg revbenen i gryta och täck med vatten. Koka upp, skruva ner värmen och låt det sjuda i fem minuter. Häll av vattnet.
Lägg de återstående ingredienserna tillsammans med revbenen i en tjockbottnad gryta. Låt sjuda under lock 45 minuter.
Ta upp köttet, ta bort benen och gör fingerlånga och tjocka bitar.
Bryn köttet ett par minuter i wokpanna.
Häll på 3-4 dl av vätskan och koka upp till köttet får en glansig yta.
Jag brukar inte snåla med Hoisinsås coh vitlök. Om man säger så.
Asiatisk Gurksallad med sesam:
Portioner: 2
Tid: 10 + 30 min
1 Gurka
4 salladslökar, strimlade
1 röd chili, urkärnad och srimlad
1 msk sesamfrön
Dressing:
1/2 dl risvinäger
1/2 dl rapsolja
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
1 msk socker
1 dl hackad färsk koriander
Skiva gurkan så fint du kan. Blanda med salladslök, chili och sesamfrön.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Låt gärna stå och dra i en halvtimme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar