Gott kött. Typ flankstek
Rödbeta o neutral olja att fritera i
Dijonaise
Silverlök
Svart tryffel
Parmesan
salt o peppar
Hacka och pickla silverlök i klassisk 1-2-3-lag. (Koka upp 1 del ättika 12%, 2 del strösocker, 3 del vatten) Låt svalna och lägg ner den hackade silverlöken. Låt dra tills det är dags för servering.
Gör en dijonnaise (blanda äggula, en skvätt vitvinsvinäger, ordentlig klick dijonsenap, och gå i med en neutral olja under ordentligt vispning tills du har rätt konsistens smaka av med salt och peppar).
Ställ svalt tills det är dags för servering.
Strimla den råa rödbetan till små rödbetsstrimlor. Förväll i kokande vatten i ca 30 sekunder. Låt rinna av på hushållspapper.
Fritera sedan i en neutral olja i två omgångar, låt rinna av på (nytt) hushållspapper. Det vi vill skapa är ett litet fluffigt krisp av friterad rödbetan.
Blanda det malda köttet med salt och nymalen svartpeppar. Mal gärna lite grövre korn till denna rätt. Forma till biffar.
Servera råbiffen med picklad silverlök, dijonnaise, rödbetskrisp och riv därefter på rikligt med parmesanost och färsk tryffel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar